Disney Quiz : Disney har förtrollat publik i alla åldrar i nästan ett sekel och skapat en magisk värld fylld av älskade karaktärer, tidlösa historier och oförglömliga ögonblick. Oavsett om du är en Disney-fanatiker eller bara njuter av en och annan animerad klassiker, testa dina kunskaper med Disney-trivia kan vara ett underhållande sätt att fira magin i dessa ikoniska filmer.
Dyk in i en värld av Disney-magi med vår ultimata Disney Trivia-utmaning! Den här listan innehåller över 150 frågor och svar för att testa dina kunskaper om allt Disney.
vilket år uppfanns datorn
150+ Disney Trivia Quiz-frågor och svar
Här är kategorimässigt 150+ Disney-triviafrågor och svar som täcker allt Disney Trivia Relaterade frågor:
- Disney Animation Classics –
- Pixar Pioneers –
- Disney skurkar och hjältar –
- Magiska platser och inställningar –
- Bakom kulisserna -
- Disney musik och sånger –
- Disney Pixar Shorts –
- Disneys nöjesparker –
- Citat och dialog –
- Disney Animal Companions –
- Advanced Disney Trivia –
- Klassiska Disney TV-program –
- Disneys live-actionfilmer –
- Disney-förvärv och partnerskap –
- Disney Star Wars –
- Disney Pixar-samarbeten –
- Disney Princess Trivia -
- Disney Renaissance Era –
- Disney Animal Kingdom –
- Disney Sidekicks –
- Disney Love Stories –
- Specialerbjudanden på Disneys semester –
- Disney citat och ordspråk -
- Disney Film Awards –
- Disney-anpassningar –
- Disney Star Wars uppföljare –
- Disney och Broadway –
- Disney Fairies and Fantasy –
- Disney Movie Anniversars –
- Disney TV-spel –
Disney Animation Classics Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vilket år skapades Musse Pigg?
Answer: 1928>
2 .Triviafrågor: Vad heter Askungens styvmor?
Answer: Lady Tremaine>
3. Triviafrågor: Vem är Simbas betrodda rådgivare i Lejonkungen?
Answer: Rafiki>
4. Triviafrågor: Vilken Disneyprinsessa har en tvättbjörnsbiträde som heter Meeko?
Answer: Pocahontas>
5. Triviafrågor: Vad heter Törnrosas prins?
Answer: Prince Phillip>
Disney Pixar Pioneers Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter fisken i Finding Nemo?
Answer: Nemo>
2. Triviafrågor: Vad heter Woodys häst i Toy Story?
Answer: Bullseye>
3. Triviafrågor: Vilken Pixar-film har en karaktär som heter WALL-E?
Answer: WALL-E>
4. Triviafrågor: Vem ger uttryck för Dorys karaktär i Finding Nemo och Finding Dory?
Answer: Ellen DeGeneres>
5. Triviafrågor: Vad heter huvudpersonen i Monsters, Inc.?
Answer: Sulley (James P. Sullivan)>
Disney skurkar och hjältar Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter havshäxan i Den lilla sjöjungfrun?
Answer: Ursula>
2. Triviafrågor: Vilken Disney-skurk sjunger låten Be Prepared?
Answer: Scar (The Lion King)>
3. Triviafrågor: Vad heter Elsas syster i Frozen?
Answer: Anna>
4. Triviafrågor: Vem är skurken i Beauty and the Beast?
Answer: Gaston>
5. Triviafrågor: Vilken Disney-karaktär är känd för att ha lämnat en glastoffel på en kunglig bal?
Answer: Cinderella>
Magiska platser och inställningar Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: I Aladdin, vad heter den fiktiva stad där berättelsen utspelar sig?
Answer: Agrabah>
2. Triviafrågor: Vad heter sagolandet i Frozen?
Answer: Arendelle>
3. Triviafrågor: Vilken Disney-film utspelar sig i undervattensstaden Atlantis?
Answer: 'Atlantis: The Lost Empire'>
4. Triviafrågor: Vad heter djungeln där Mowgli bor i Djungelboken?
Answer: Seeonee Jungle>
5. Triviafrågor: Vilken är miljön för filmen Brave?
Answer: The Scottish Highlands>
Bakom kulisserna Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vem grundade Disney tillsammans med Walt Disney?
Answer: Roy O. Disney>
2. Triviafrågor: Vilken var den första långa animerade filmen som någonsin släppts?
Answer: 'Snow White and the Seven Dwarfs'>
3. Triviafrågor: Vad heter Disneys maskot och företagets ansikte?
Answer: Mickey Mouse>
4. Triviafrågor: Vem gav rösten till Elsa i Frozen?
Answer: Idina Menzel>
5. Triviafrågor: Vad är smeknamnet för den berömda animationsstudion på Disney?
Answer: The House of Mouse>
Disney Musik och sånger Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vilken Disney-låt vann Oscar för bästa originallåt 1994?
Answer: 'Can You Feel the Love Tonight' (The Lion King)>
2. Triviafrågor: Vem sjunger låten Let It Go in Frozen?
Answer: Idina Menzel (as Elsa)>
3. Triviafrågor: Vad heter låten som Askungen sjunger medan hon drömmer om ett bättre liv?
Answer: 'A Dream Is a Wish Your Heart Makes'>
4. Triviafrågor: Vilken Disney-film innehåller låten Circle of Life?
Answer: ' The Lion King'>
5. Triviafrågor: Vad heter låten som spelas under öppningsscenen av Den lilla sjöjungfrun?
Answer: 'Under the Sea'>
Disney Pixar Shorts Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter den animerade kortfilmen som föregick Finding Nemo på bio?
Answer: 'Knick Knack'>
2. Triviafrågor: Vad heter kortfilmen i Toy Story som introducerade karaktärerna för publiken?
Answer: 'Tin Toy'>
3. Triviafrågor: Vilken Pixar-kortfilm innehåller en vulkan som sjunger en kärlekssång?
Answer: 'Lava'>
4. Triviafrågor: Vad heter kortfilmen som föregår Coco?
Answer: 'Olaf's Frozen Adventure'>
5. Triviafrågor: Vilken Pixar-kortfilm handlar om ett får som drömmer om att bli det första fåret att flyga?
Answer: 'Baaa'>
Disney Theme Parks Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter det ikoniska slottet i Disneyland?
Answer: Sleeping Beauty Castle>
2. Triviafrågor: I vilken Disney-park hittar du åkturen Space Mountain?
Answer: Disneyland and Walt Disney World>
3. Triviafrågor: Vad heter berget i Disneyland som fungerar som bakgrund för Matterhorn Bobsleds-turen?
Answer: Matterhorn Mountain>
4. Triviafrågor: Vilken Disney-park är känd som The Happiest Place on Earth?
Answer: Disneyland>
5. Triviafrågor: Vad heter det nattliga spektakulära med fyrverkerier och projektioner på Disney Worlds Magic Kingdom?
Answer: Happily Ever After>
Citat och Dialog Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
urval sortera i java
1. Triviafrågor: Mot oändligheten och vidare! är en känd linje från vilken Disney Pixar-film?
Answer: 'Toy Story'>
2. Triviafrågor: Avsluta citatet: Ohana betyder familj och familj betyder...
Answer: 'Nobody gets left behind or forgotten.' (Lilo & Stitch)>
3. Triviafrågor: Vad råder Anden Aladdin att göra för att göra sin första önskan?
Answer: 'I can't make anybody love anybody. I just freed you from the Cave of Wonders; that's it.'>
4. Triviafrågor: Hakuna Matata är en fras från vilken Disney-film?
Answer: 'The Lion King'>
5. Triviafrågor: Vad säger Elsa när hon avslöjar sina iskrafter i Frozen?
Answer: 'Let it go.'>
Disney Animal Companions Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter Ariels fiskvän i Den lilla sjöjungfrun?
Answer: Flounder>
2. Triviafrågor: Vilken typ av djur är Thumper i Bambi?
Answer: Rabbit>
3. Triviafrågor: Vilken Disney-film visar en kameleont som heter Pascal?
Answer: 'Tangled'>
4. Triviafrågor: Vilken typ av djur är huvudpersonerna i The Aristocats?
Answer: Cats>
5. Triviafrågor: Vad heter hästen i Tangled?
Answer: Maximus>
Avancerat Disney Trivia Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter katedralen i The Hunchback of Notre Dame?
Answer: Notre Dame Cathedral>
2. Triviafrågor: Vem är kompositören av musiken till The Little Mermaid, Beauty and the Beast och Aladdin?
Answer: Alan Menken>
3. Triviafrågor: Vad heter fågeln som följer med Moana på hennes resa?
Answer: Heihei>
4. Triviafrågor: Vilken Disney-film är inspirerad av William Shakespeares Hamlet?
Answer: 'The Lion King'>
5. Triviafrågor: Vad heter den förtrollade rosen i Skönheten och odjuret?
Answer: The Enchanted Rose>
Klassiska Disney TV-program Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter pojken som äger Buzz Lightyear i den animerade serien Buzz Lightyear of Star Command?
Answer: Booster Sinclair Munchapper>
2. Triviafrågor: Vad heter Scrooge McDucks morbrorsbarn i DuckTales?
Answer: Huey, Dewey, and Louie>
3. Triviafrågor: Vem är huvudpersonen i den animerade serien Kim Possible?
Answer: Kim Possible>
4. Triviafrågor: Vad heter den lilla flickan i den animerade serien Recess?
Answer: Gretchen Grundler>
5. Triviafrågor: I Darkwing Duck, vad är superhjältens alter ego för huvudpersonen Drake Mallard?
Answer: Darkwing Duck>
Disney Live-Action Films Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vem spelar Mary Poppins i den ursprungliga Mary Poppins-filmen?
Answer: Julie Andrews>
2. Triviafrågor: Vad heter barnskötaren i The Sound of Music?
Answer: Maria>
3. Triviafrågor: Vem spelar den galna hattmakaren i live-action-anpassningen av Alice i Underlandet?
Answer: Johnny Depp>
4. Triviafrågor: Vem är huvudpersonen i Disneys live-actionfilm Maleficent?
Answer: Maleficent (Angelina Jolie)>
5. Triviafrågor: Vad heter Disneys live-actionfilm som berättar om en ung flicka som kan kontrollera växter och natur?
Answer: 'The Nutcracker and the Four Realms'>
Disney förvärv och partnerskap Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vilket år förvärvade Disney Pixar Animation Studios?
Answer: 2006>
2. Triviafrågor: Vilken Marvel-superhjälte är känd som Thunder God och har sin egen film i Marvel Cinematic Universe?
Answer: Thor>
3. Triviafrågor: Vilken filmstudio förvärvade Disney 2019, vilket gav dem kontroll över franchiser som Avatar och X-Men?
Answer: 20th Century Fox>
4. Triviafrågor: Vad heter streamingtjänsten som lanserats av Disney och som har ett stort bibliotek med innehåll från Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic?
Answer: Disney+>
5. Triviafrågor: Vilket underhållningsföretag förvärvade Disney 2019 och fick kontroll över populära franchiseföretag som The Simpsons och Family Guy?
Answer: 21st Century Fox>
Disney Star Wars Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter Han Solos skepp i Star Wars?
Answer: Millennium Falcon>
2. Triviafrågor: Vem är Jedi-mästaren som tränade både Anakin Skywalker och Luke Skywalker?
Answer: Obi-Wan Kenobi>
3. Triviafrågor: Vad är smeknamnet på Imperial AT-AT-vandrarna i Star Wars?
Answer: 'AT-ATs' (All Terrain Armored Transports)>
4. Triviafrågor: Vem spelar Rey i uppföljartrilogin av Star Wars?
Answer: Daisy Ridley>
5. Triviafrågor: Vad är det kraftfulla energifältet som ger Jedi sin kraft i Star Wars?
Answer: The Force>
Disney Pixar Collaborations Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
vad är 10 av 60
1. Triviafrågor: Vad heter roboten i WALL-E?
Answer: WALL-E>
2. Triviafrågor: I Up, vad heter den äldre man som flyger sitt hus till Sydamerika med hjälp av ballonger?
Answer: Carl Fredricksen>
3. Triviafrågor: Vilken Disney Pixar-film visar en ung musiker vid namn Miguel som reser till de dödas land?
Answer: 'Coco'>
4. Trivia-frågor: Vad heter restaurangen i Ratatouille där råttan Remy blir kock?
Answer: Gusteau's>
5. Triviafrågor: Vilken Disney Pixar-film handlar om känslorna i hjärnan hos en ung flicka som heter Riley?
Answer: 'Inside Out'>
Disney Prinsessorna Frågor Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter prinsessan i Brave?
Answer: Merida>
2. Triviafrågor: Vilken Disneyprinsessa är baserad på en karaktär ur HC Andersens saga Snödrottningen?
Answer: Elsa (Frozen)>
3. Triviafrågor: I Prinsessan och grodan, vad heter prinsessan som förvandlas till en groda?
Answer: Tiana>
4. Triviafrågor: Vad heter sjöjungfruprinsessan i Den lilla sjöjungfrun?
Answer: Ariel>
5. Triviafrågor: Vem är den enda Disney-prinsessan som är en direkt ättling till en indianhövding?
Answer: Pocahontas>
Disney Renaissance Era Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter den gatusmarte tjuven i Aladdin?
Answer: Aladdin>
2. Triviafrågor: Vem är Simbas bästa vän i Lejonkungen?
Answer: Nala>
3. Triviafrågor: Vad heter den skurkaktiga trollkarlen i Den lilla sjöjungfrun?
Answer: Ursula>
4. Triviafrågor: Vem komponerade musiken till Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och odjuret och Aladdin?
Answer : Alan Menken>
5. Triviafrågor: Vilken Disney-film markerade början av Disneys renässansera inom animation?
Answer: 'The Little Mermaid'>
Disney Animal Kingdom Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter elefantungen i Dumbo?
Answer: Jumbo Jr. (Dumbo)>
2. Triviafrågor: Vilken typ av djur är Baloo i Djungelboken?
Answer: Bear>
3. Triviafrågor: Vad heter lejoninnan som blir vän med Simba i Lejonkungen?
Answer: Nala>
4. Triviafrågor: Vilken Disney-film visar en grupp hundar som flyr från ett hundkilo?
Answer: 'Lady and the Tramp'>
5. Triviafrågor: Vilken typ av djur är Judy Hopps i Zootopia?
Answer: Rabbit>
Disney Sidekicks Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter Belles pappa i Beauty and the Beast?
Answer: Maurice>
2. Triviafrågor: Vem är den komiska sidekicken till Mulan i den animerade filmen Mulan?
Answer: Mushu>
3. Triviafrågor: Vad heter draken i Törnrosa?
Answer: Maleficent (transformed into a dragon)>
4. Triviafrågor: Vad heter Tianas eldfluga i The Princess and the Frog?
Answer: Ray>
5. Triviafrågor: Vilken Disney-karaktär är känd för att sjunga Bibbidi-Bobbidi-Boo i Askungen?
Answer: The Fairy Godmother>
Disney Love Stories Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vem är Odjurets förtrollade hushållspersonal i Skönheten och Odjuret?
Answer: Lumière, Cogsworth, Mrs. Potts, Chip, and others>
2. Triviafrågor: Vad heter karaktären som blir kär i Tarzan i animerade filmen Tarzan?
Answer: Jane Porter>
3. Triviafrågor: Vad önskar Aladdin i Aladdin när han först gnuggar den magiska lampan?
Answer: To be a prince>
4. Triviafrågor: Vem är Quasimodos kärleksintresse i The Hunchback of Notre Dame?
Answer: Esmeralda>
5. Triviafrågor: Vem blir Anna kär i i Frozen?
Answer: Kristoff>
Disney Holiday Specials Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter snögubben som Elsa och Anna bygger i Frozen?
Answer: Olaf>
2. Triviafrågor: Vilken Disney-karaktär är känd för att leverera presenter på julafton?
Answer: Santa Claus>
3. Triviafrågor: I The Nightmare Before Christmas, vad heter huvudpersonen som upptäcker julens högtid?
Answer: Jack Skellington>
4. Triviafrågor: Vad heter renarna i Frozen?
Answer: Sven>
5. Triviafrågor: Vad är julens första present i Polarexpressen?
Answer: A bell from Santa's sleigh>
Disney Quotes and Sayings Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Bara fortsätt simma är en känd linje från vilken Disney Pixar-film?
Answer: 'Finding Nemo'>
2. Triviafrågor: Avsluta citatet: Blomman som blommar i motgångar är den mest...
Answer: 'Rare and beautiful of all.' (Mulan)>
3. Triviafrågor: Vad är det berömda talesättet i Lejonkungen som betyder inga bekymmer?
Answer: 'Hakuna Matata'>
4. Triviafrågor: You've got a friend in me är en låt från vilken Disney Pixar-film?
Answer: 'Toy Story'>
5. Triviafrågor: Fyll i citatet: Jag är inte som en vanlig mamma. jag är en…
Answer: 'Cool mom.' (Mean Girls reference by Mrs. George in 'Mean Girls')>
Disney Film Awards Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
tostring metod java
1. Triviafrågor: Hur många Oscars vann Lejonkungen?
Answer: Two (Best Original Score and Best Original Song for 'Can You Feel the Love Tonight')>
2. Triviafrågor: Vilken Disney-film vann Oscar för bästa animerade film 2014?
Answer: 'Frozen'>
3. Triviafrågor: Vilket år blev Beauty and the Beast den första animerade filmen som nominerades till Oscar för bästa film?
Answer: 1992>
4. Triviafrågor: Vilken Disney Pixar-film vann Oscar för bästa animerade film 2009?
Answer: 'Up'>
5. Triviafrågor: Vad heter det prestigefyllda priset som ges till personer som har gjort betydande bidrag till The Walt Disney Company?
Answer: The Disney Legends Award>
Disney Adaptations Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vem spelade titelkaraktären i live-action-anpassningen av Beauty and the Beast?
Answer: Emma Watson>
2. Triviafrågor: Vem ger uttryck för Baloos karaktär i live-action-anpassningen av Djungelboken?
Answer: Bill Murray>
3. Triviafrågor: Vem regisserade live-action-anpassningen av Askungen som släpptes 2015?
Answer: Kenneth Branagh>
4. Triviafrågor: Vilken Broadway-musikal är baserad på Disneys Lejonkungen?
Answer: 'The Lion King: The Broadway Musical'>
5. Triviafrågor: Vad heter skådespelaren som spelade kapten Jack Sparrow i filmserien Pirates of the Caribbean?
Answer: Johnny Depp>
Disney Star Wars uppföljare Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad är titeln på den sista delen i Skywalker-sagan i Star Wars-uppföljartrilogin?
Answer: 'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker'>
2. Triviafrågor: Vem regisserade Star Wars: Episod VII – The Force Awakens?
Answer: J.J. Abrams>
3. Triviafrågor: Vad heter ökenplaneten som är framträdande i Star Wars-uppföljartrilogin?
Answer: Jakku>
4. Triviafrågor: Vem är huvudantagonisten i Star Wars-uppföljartrilogin?
Answer: Supreme Leader Snoke and Kylo Ren>
5. Triviafrågor: Vilken karaktär säger den berömda raden Jag har en dålig känsla om detta i Star Wars: Episod VII – The Force Awakens?
Answer: Han Solo>
Disney och Broadway Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad är titeln på Disney Broadway-musikalen baserad på berättelsen om en ung sjöjungfru som drömmer om livet på land?
Answer: 'The Little Mermaid: The Broadway Musical'>
2. Triviafrågor: Vilken är öppningslåten framförd av Rafiki i Broadway-musikalanpassningen av Lejonkungen?
Answer: 'Circle of Life'>
3. Triviafrågor: Vilken Tony Award-vinnande musikal innehåller låten Let It Go från filmen Frozen?
Answer: 'Frozen: The Broadway Musical'>
4. Triviafrågor: Vem komponerade musiken till Broadway-anpassningen av Beauty and the Beast?
Answer: Alan Menken>
5. Triviafrågor: Vem spelar rollen som Anden i Broadwaymusikalen Aladdin?
Answer: James Monroe Iglehart>
Disney Fairies and Fantasy Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vad heter älvan i Peter Pan som hjälper Darling-barnen att flyga?
Answer: Tinker Bell>
2. Triviafrågor: I Disney Fairies-serien, vad heter Tinker Bells bästa vän som är en fe med djurtalang?
Answer: Fawn>
3. Triviafrågor: Vad heter fen som fungerar som huvudpersonen i Disney Fairies-filmen The Pirate Fairy?
Answer: Zarina>
4. Triviafrågor: Vilken Disney Fairies-karaktär är känd för sina snabbflygande förmågor?
Answer: Vidia>
5. Triviafrågor: I Törnrosa, vad heter den goda fen som välsignar Aurora med skönhetsgåvan?
Answer: Merryweather>
Disney Movie Anniversaries Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vilket år släpptes Snow White and the Seven Dwarfs första gången på bio?
Answer: 1937>
2. Triviafrågor: Vilket jubileum firade Disney 2003, då Steamboat Willie släpptes?
Answer: 75th anniversary>
3. Triviafrågor: Vilken Disney-film firade 50-årsjubileum 2014?
Answer: 'Mary Poppins'>
4. Triviafrågor: Vilket år släpptes Den lilla sjöjungfrun, vilket markerar början på Disneys renässansera?
Answer: 1989>
5. Triviafrågor: Vad är titeln på den första animerade långfilmen som någonsin producerats av Disney?
Answer: 'Snow White and the Seven Dwarfs'>
Disney Videospel Quiz
Den 5 Disney trivia fråga tillsammans med svar ges nedan:
1. Triviafrågor: Vem är huvudpersonen i tv-spelsserien Kingdom Hearts?
Answer: Sora>
2. Triviafrågor: Vad heter Disney-karaktären som fungerar som den primära antagonisten i tv-spelet Epic Mickey?
Answer: The Phantom Blot>
3. Triviafrågor: Vilket Disney-videospel innehåller karaktärer och inställningar från olika Disney- och Pixar-filmer?
Answer: 'Disney Infinity'>
4. Triviafrågor: I spelet Kingdom Hearts, vad heter det nyckelformade vapnet som används av huvudkaraktärerna?
Answer: Keyblade>
5. Triviafrågor: Vad heter videospelsserien som låter spelare bygga och förvalta sina egna Disney-nöjesparker?
Answer: 'Disney Magic Kingdoms'>
Slutsats
Oavsett om du är en Disney-entusiast eller ett tillfälligt fan, dessa 150+ Disney Trivia Quiz-frågor och svar kommer säkerligen att transportera dig till den magiska världen av animerade klassiker, hjärtevärmande berättelser och oförglömliga karaktärer.
Utmana dina vänner och familj, återupplev glädjen i dina favorit Disney-ögonblick och fira den tidlösa magin som fortsätter att fängsla publik över hela världen. Må din kunskap om Disney vara lika oändlig som den förtrollning som Walt Disney själv förde till världen.